Vodeći se idejom da je uređenje interijera zapravo ispunjavanje praznog prostora detaljima i osjećajima koji su kreirani uporabom raznolikih struktura, materijala i boja, Adielle je predstavio svoj novi proizvod MIES.

Mies je izvrsno opisan kao „zid za život bez zidova“. Radi se o staklenim stijenama sa fiksnim te kliznim ili zaokretnim dijelovima. Podni i stropni profili drže fiksne dijelove konstrukcije koju je moguće slagati u raznim varijacijama spojeva. Ovdje govorimo o spojevima gdje se dotiču dva, tri ili četiri stakla. Prilikom slaganja spojeva, između dva zida, moguća je konstrukcija spoja pod proizvoljnim kutom. Svaki stakleni sektor može ići u širinu do 1 m a u visinu do čak 3,3 m pa se tako MIES može prilagoditi skoro svakom prostoru.

Slažući stakla i oblikujući prostor Mies dopušta da koristimo brojne modele Adielle vrata, jednokrilna ili dvorilna, ona klizna ili pak zaokretna kao što su: klizne varijante Mitika i Light te zaokretna Style, Mitika i Light vrata. Vrata koja ugrađujete ne moraju nužno biti staklena pa tako se izbor i završni efekt može bolje prilagoditi željenom dizajnu. Što se tiče dekorativnog elementa, moguće je birati između osam boja profila od crne preko Alluminio naturale pa do dekora koji imitira drvo. Boju stakla je također moguće birati i prilagođavati ovisno o ulozi Mies konstrukcije u prostoru, pa tako biramo od potpune prozirnosti do tamnijih varijanti ili satiniranog stakla. Ovisno o visini stakla ugrađuje se debljina od 10 mm ili od 12mm.

Zahvaljujući dugotrajnom radu na ovom projektu Mies ima certifikaciju za zvučnu izolaciju do 36 dB i jednostavnu montažu na gotov pod pa je tako pogodan za stambene ali i poslovne prostore.

Sve uzorke i vrata možete pogledati u katalogu dostupnom ovdje ili kod nas u Showroom na adresi Selska 167, Zagreb.